Bela dama Devinska Dušan Jelinčič

ISBN:

Published: 2010

Hardcover

220 pages


Description

Bela dama Devinska  by  Dušan Jelinčič

Bela dama Devinska by Dušan Jelinčič
2010 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 220 pages | ISBN: | 7.11 Mb

Lepota devinskega gradu na mogočni pečini v Tržaškem zalivu, od koder se razprostira pogled širom po Jadranskem morju in v katerem sta bivala pesnika Rilke in Dante Alighieri, je v središču pripovedi, Bela dama pa je še danes ime značilne bele skaleMoreLepota devinskega gradu na mogočni pečini v Tržaškem zalivu, od koder se razprostira pogled širom po Jadranskem morju in v katerem sta bivala pesnika Rilke in Dante Alighieri, je v središču pripovedi, Bela dama pa je še danes ime značilne bele skale na steni pod gradom, ki je lepo vidna že od daleč in ponazarja žensko z belo tančico.

Jelinčič je v roman vtkal motiviko morja in osvajalnih pohodov, večnih nasprotij med habsburško monarhijo, oglejskim patriarhatom in mestnimi občinami, ki so se tedaj šele razbohotile, predvsem pa velike ljubezni med grofico kmečkega izvora, ki je bila ugrabljena in nasilno prepeljana na grad, in domačim ribičem, ljubezen, ki je močnejša od smrti.

sanje.siSlikovita pripoved o tragični ljubezni med grofico kmečkega izvora ter domačim ribičem.Pripoved je postavljena na devinski grad, ki stoji le nekaj kilometrov od Trsta na strmi kraški pečini in nudi očarljiv razgled na Tržaški zaliv. Zgodba o neomajni ljubezni med lepo Vido, ki je bila ugrabljena in nasilno prepeljana na devinski grad, in ribičem Simerjem temelji na mitu o beli dami, značilni beli skali na steni pod gradom, ki je lepo vidna že od daleč in ponazarja žensko z belo tančico.

S slikovitimi opisi ribičev, morja in tedanjih političnih razmer, bi mu kaj lahko rekli tudi zgodovinski roman.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Bela dama Devinska":


lp2-arch.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us